X

Asunto Oy Espoon Sävel

  • Törmäniityntie 14B, 02130 ESPOO
  • Suunnitteilla olevat kohteet

Espoon Sävel – Ikivihreä asuinratkaisu

Arki sujuu kuin tanssi, kun asuu luonnon ja palveluiden lähellä. Asuntoyhtiö Espoon Sävel kuulostaa lintujen viserrykseltä, puiden huminalta ja riemukkaalta uimahypyltä Lippajärven uimarannalla.

Peruspalvelut aina kaupoista terveyskeskukseen sijaitsevat läheisten katujen varrella ja pyörän selkään tai bussiin nousemalla alue tarjoaa vieläkin enemmän. Leppävaaran palvelut sijaitsevat vartin päässä ja matka Helsingin keskustaan taittuu puolessa tunnissa. Espoon Sävel on viisikerroksinen uudiskohde, joka sulkee sisälleen koteja yksiöistä kolmioihin. Uusi turvasatamasi odottaa Viherlaaksossa.

Viherlaakson nimi viestii historiasta

Nykytiedon mukaan Viherlaakson nimi on saanut alkunsa jo 1700-luvulla, kun alueella sijaitsi Gröndalin torppa. Paikan nimi kuului pitkään suomalaistenkin suussa “Krööntaalina”, kunnes 1900-luvun alussa nimi käännettiin suomeksi Viherlaakson huvilasiirtolan markkinointia varten. Huvila-alueen lisäksi vuosisadan taitteessa alueella toimi myös kauppa ja kievari, jotka toivat alueen laajemman väen tietoisuuteen.

Viherlaakso on toiminut virallisena kaupunginosan nimenä 1970-luvulta lähtien ja tätä nykyä monet kutsuvat aluetta sen uusimmalla hellittelynimellä Viheri. Viherlaakson monet paikannimet kertovat osaltaan myös lisää alueen historiasta, luonnosta ja niiden äänistä: löytyypä Sävelen seuduilta esimerkiksi Humiseva ja Kahiseva.

Luonto tuo harmoniaa

Vehreä luonto virittää alueen tunnelman ympäri vuoden. Taivasta kurottelevat puut kehystävät katuja matkalla lähikauppaan ja metsään on lyhyt matka. Vapaa-aikaa Viherlaaksossa voi viettää esimerkiksi lenkkipoluilla, perheen kanssa puistossa tai karvaisen ystävän kanssa koirapuistoissa. Alueella sijaitsee myös kirkasvetinen ja metsämaisemassa sijaitseva Lippajärven uimaranta.

Joutuisaa elämänrytmiä

Alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat kaikki arjelle välttämättömät palvelut, jolloin elämäsi kulkee mukavassa tahdissa. Aivan kotikulmilta löydät ostoskeskuksen, kirjaston, päiväkodin, koulut ala-asteesta lukioon, palvelukodin ja vanhainkodin. Alueella on myös oma terveysasema ja hammaslääkäri, sekä Jorvin sairaalaan on alle vartin matka. Kun kaipaat hieman lisää tempoa, on Leppävaara palveluineen lyhyen bussimatkan päässä. Leppävaarassa sijaitseva Sellon kauppakeskus tarjoaa kävijöilleen ostosmahdollisuuksien lisäksi elämyksiä esimerkiksi konserttien, keilaamisen ja elokuvien muodossa.

Kotimatka taittuu vihellellen

Sävel rakentuu vehreän luonnon suojiin, silti aivan Turuntien kupeeseen. Leppävaaran länsipuolella, Kauniaisten naapurissa sijaitsevalta alueelta liikut sulavasti moneen suuntaan julkisilla tai autolla. Bussi kuljettaa Viherlaaksosta nopeasti Leppävaaran ja Jorvin suuntaan, kun taas omalla autolla pääsee hetkessä Nuuksion rauhaan tai paikallisiin museoihin. Kun haluat Helsinkiin, matka kotiovelta päärautatieasemalle taittuu niin julkisilla kuin omalla autollakin vain puolessa tunnissa. Parin kilometrin päässä sijaitsee myös Keran juna-asema, josta voi nousta paikallisjunien matkaan.

Liity Lujakoti VIP-listalle
kuulet tulevista kohteistemme ennen muita!

 

Sijainti

Lisätietoa

Tiina Heino

Uudet asunnot Espoo, Helsinki, Vantaa

Puh. 044 585 2736
[javascript protected email address]

Sari Lähde

Uudet asunnot Espoo, Helsinki, Vantaa

Puh. 044 585 2094
[javascript protected email address]

Minna Kauppinen

Uudet asunnot Espoo, Helsinki, Vantaa

Puh. 044 585 2733
[javascript protected email address]